Trendy

Jednoduchý návod na čištění pstruhů pro kulinářský experiment

Pstruh: jak se chová na farmách, je skutečně napaden parazity a jak odstranit zápach bahna? A co o téhle rybě říkali. na konzervatoři? V čem tkví záludnost tomelů, které pletou? Nečekané způsoby, jak se zbavit kyselé chuti. Novinky týdne: hubnoucí gen, fazole jako chléb budoucnosti a „dobré“ dusičnany. Kuřecí předkrm: byl online recept testován?

21 2024 декабря

Imitovaný kaviár a léčba piniovými koktejly 12+

Imitovaný kaviár: špatná kopie nebo užitečná náhrada drahého lososa? Jak se barevné kuličky vydávají za lahůdky z Dálného východu, proč je imitace kaviáru lepší než pravý kaviár a je pravda, že se v těle nestráví? Proč se tisíce lidí rozhodly léčit jehličím a šiškami? Dává to smysl, jsou užitečné tinktury, borové koktejly a šišková marmeláda a jaké nebezpečí by mohlo hrozit? Nečekané benefity černého rybízu, chipsová katastrofa s unikátní přírodní památkou, přívěsek, který identifikuje alergeny v potravinách. Recept týdne – světlé nudle s jednorožcem.

14 2024 декабря

Tajemství dokonalých těstovin, nebezpečí palmového oleje a výhody datlové kávy 12+

Domácí těstoviny a nudle – italské, čínské, uzbecké a japonské: jsou domácí opravdu lepší než ty z obchodu? Šéfkuchař z Itálie odhalil tajemství dokonalých těstovin a pohovořil o složitosti vaření v kuchyňském robotu a ručně. Je palmový olej skutečně nebezpečný, co o něm říkají odborníci na výživu, a je pravda, že se do Ruska vozí špinavý průmyslový palmový olej? Programový tým se vydal do místa, kde se vyrábí – Malajsie, aby vše viděl na vlastní oči. Jaké jsou výhody datlové kávy a jak chutná?

Kuřecí prsa v různých pokrmech, neuvěřitelné výhody jeřabiny a recept na zapečenou zeleninovou polévku 12+

Kuřecí řízek: jak udělat bílé maso chutné, v jakém případě může být vařený řízek nebezpečný a jsou v produktu zakoupeném v obchodě antibiotika? Tým Living Food se podělil o tajemství šéfkuchařů, provedl několik experimentů a vyzkoušel neobvyklé recepty. Proč se jeřabina nazývá ptačí bobule, proč je užitečnější než ostatní a umí skutečně léčit, co se z ní dá připravit a jak se zbavit charakteristické hořkosti při přidávání do pokrmů? Recept týdne – polévka z pečené zeleniny.

Adjika s věčnou trvanlivostí a lahodným složením pikantní přesnídávky, ftalátů v kelímcích a recept na asijskou omeletu 12+

Adjika: kavkazské, kubánské a další recepty. Jak je organizována jeho výroba, dá se adžika opravdu věčně skladovat, je pravda, že to bývalo krmivo pro hospodářská zvířata, kolik soli obsahuje, je tento produkt zdravý a na jaké pokrmy je ideální? Je pravda, že šálky s kávou otráví nápoj a je lepší si kávu s sebou nebrat? Podávají podniky kávu v opakovaně použitelných hrncích, které si návštěvníci přinesou s sebou? Recept týdne – Asijská omeleta.

Recept na „Dubajskou čokoládu“, lahodné a nečekané tajemství pistácií, škodlivé vlastnosti jablečné šťávy 12+

Pistácie – jak jsou užitečné a proč jsou tak drahé? Programový tým se pro tyto ořechy vydal na hranici Turecka a Sýrie a dozvěděl se spoustu překvapivých věcí: co mají pistácie společného s mangem a meruňkami, proč se dávají do masitých pokrmů a proč je lepší neotevírat zavřené pistácie. Receptem týdne šéfcukráře je takzvaná dubajská čokoláda, která nyní bouří na sociálních sítích. Je jablečný džus jen sladká voda nebo vitamínový koncentrát? Jak kazí zuby a jaká jídla dokáže udělat chutnější?

Přečtěte si více
DIY oprava kohoutku.

Důvod častých otrav ze sushi a rohlíků a vše o jedlých květech cukety 12+

Sushi a rohlíky – proč často způsobují otravu a jaká porušení byla zjištěna v restauracích? Jaké jedlé věci lze vyrobit z květů cukety a proč plní moskevské restaurace? Recept týdne: Čočkový chléb.

Nakládané vs nakládané okurky a celá pravda o medvědím tuku 12+

Nakládané a nakládané okurky: jak se liší jejich chuť a křupavost? Které okurky ukrývají červy, potřebujete speciální vodu na přípravu a proč zavařovací sklenice explodují? Má medvědí tuk léčivé vlastnosti? Co ukázaly laboratorní testy o pravosti produktu? Má maska ​​na vlasy z medvědího tuku nějaký účinek? A jak vybrat ten správný, abyste nenaletěli padělku? Produkt, díky kterému je jogurt zdravější, falešný med v ruských obchodech a nečekané tajemství vítězných koní na dostizích. Recept týdne: tvarohový koláč.

Snadné způsoby, jak zhubnout s hroznými vedlejšími účinky, výhody sušeného česneku a pokrmy, které jsou ideální pro 12+

Je sušený česnek zdravý a je pravda, že nemá nepříjemný zápach? Na jaké pokrmy je ideální? Pilulky, injekce, hypnóza – snadné způsoby, jak zhubnout? Jak se z léku pro diabetiky stal módní lék na kila navíc? Zázraky, tragédie a příběhy slavných. Co je lepší pro hubnutí – počítadlo kalorií nebo hubnoucí maraton? Prodlužování života bramborami, pití čaje ve velkém v Suzdalu a vliv kávy na svaly. Recept týdne: rajčatová ovesná kaše.

26 2024 октября

Vesmírný experiment s křepelčími vejci a tymiánem pomáhá při zotavení po Covid 12+

Křepelčí vejce: je pravda, že jsou zdravější než slepičí vejce, proč je muži pijí syrová a za jakým účelem byla křepelčí vejce vyslána do vesmíru? Je pravda, že tymián pomáhá zotavit se z Covidu, jaká jídla vyžadují tuto aromatickou bylinku a jaké jedy se v tomto koření skrývají? Vliv rychlého občerstvení a sladkostí na kardiovaskulární systém, stejně jako šampion rajče z Minusinsku. Recept týdne: čokoládové macarons.

19 2024 октября

Proč vaří obří jídlo a co dávají včely kromě medu 12+

Proč připravují gigantická jídla, například obrovské croissanty a šálky kávy za několik litrů? Včelí produkty: co kromě medu mohou včely produkovat? Jsou užitečný pyl, včelí chléb, propolis a mateří kašička? Uklidňuje spánek za zvuku včel vaše nervy a pomáhá léčba bodnutím? Lidé s jakým typem postavy mají větší pravděpodobnost, že onemocní rakovinou, jaký vitamín může chránit před rakovinou a také nový robot kuchař. Recept týdne: rýžové tartaletky.

12 2024 октября

Zvláštní vydání pro zemi 12+

Tým programu Living Food a Sergey Malozyomov hovořili o tom, jaké neobvyklé věci pěstují ruští zahradníci: například papája ve sklenících, houštiny mučenky v Krasnodaru, rostliny z celého světa pod širým nebem v moskevské oblasti a mnoho dalšího. Moderátorka také zjistila, jak prodejci semen klamou, zjistila, zda se na pozemku opravdu dají pěstovat houby a lesní plody a zda mají nějaké výhody, a prozradila, co přidat do sklenice, aby se i obyčejná rajčata proměnila v exotická.

Přečtěte si více
Co je systém VRV?

Skryté hrozby ve vodních melounech, vlastnosti vývaru z ovesných vloček a dietní recepty z psyllia 12+

Vodní melouny: co je v nich více prospěšné nebo škodlivé, jak rychle se kazí, je dužina melounu skutečně ideálním prostředím pro bakterie, proč dochází k otravám a co se stane, když tuto bobule budete jíst bez omezení? Jak se tymián používal v čarodějnictví, proč jej uctívali staří Řekové a zpíval Shakespeare, jak toto koření pomáhalo během Covidu a jak chutná tymiánový med. Je možné nahradit mouku psyllium, co z něj připravují odborníci na výživu a kuchaři a proč by se mělo zapíjet vodou?

28 2024 сентября

Nečekaná fakta o rybízu a vlastnostech moderního balení mléka 12+

Rybíz od slova „smrad“: co má tato bobule společného s ušlechtilým vínem a vůní koček, proč byl rybíz v USA vykácen a proč tam stojí spoustu peněz? Jak uchovávat mléko podle vědy: jsou moderní obaly škodlivé a které z nich pomohou zachovat maximální užitek? Jak správně uchovávat polévku a co se stane, když dáte rozpálenou pánev do lednice? Obří dýně, výhody flavonoidů, vliv chůze na výživu. Recept týdne: nápoj s granátovým jablkem.

21 2024 сентября

Pravidla pro rybí moučku, tajemství mišpule a modrého kastrolu recept 12+

Uzená a sušená ryba – zda jen škodí nebo je i prospěšná, co je lepší – domácí nebo z obchodu, jak zjemnit sušenou plotici a čím – citronová šťáva, zubní pasta nebo pivo – je lepší si po rybí moučce umýt ruce ? Programový tým v novém čísle „Živého jídla“ provedl průzkum úlovku z nejnebezpečnějších vodních ploch v Rusku a otestoval jej na parazity. Jak mišpule chutná a proč ji milují abcházští gurmáni. Kdo jí hlínu a proč a co se stane po jejím požití? Novinky týdne: Francouzská megabageta, nebezpečí rychlého občerstvení a sušenek a efektivní měření tuku. Recept týdne – modrý kastrol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button